Uusi vuosi ja yleiskokous (prelaatin viesti 7. tammikuuta 2023)

Opus Dein prelaatti onnittelee uuden vuoden johdosta ja kertoo, että Opus Dein ylimääräinen yleiskokous järjesteään 12.-16. huhtikuuta.

Rakkaani, varjelkoon Jeesus tyttäriäni ja poikiani puolestani!

Joulun liturginen kausi on päättymässä. Olemme mietiskelleet jumalallisen Lapsen salaisuutta – tuon Lapsen, joka ”on syntynyt meille” (Jes 9:5). Rohkaisen teitä pyytämään Herralta, että hänen armonsa avulla tämä mietiskely lisäisi meidän haluamme elää muita varten.

Kuten tiedätte, nyt alkavana vuotena pidetään Opus Dein ylimääräinen yleiskokous, jossa paavin pyynnön mukaisesti käsitellään sopivia muutoksia prelatuurin perussääntöihin. Kongressi järjestetään pääsiäisviikolla 12.-16. huhtikuuta.

Muutosten on luonnollisesti oltava sellaisia, että ne eivät vaikuta mihinkään olennaiseen seikkaan Opus Deissa sellaisena kuin pyhä Josemaria on sen eteenpäin välittänyt. Kuten Pyhä Isä totesi, tämän prosessin tavoitteena on nimenomaan alkuperäisen karisman suojeleminen ja turvaaminen (Ad charisma tuendum).

Olen pyytänyt teitä kaikkia lähettämään minulle ehdotuksia, joita pidätte asianmukaisina perussääntöjä koskevissa asioissa paavin antamien ohjeiden valossa. Monet niistä ovat jo saapuneet, vaikka toki monet teistä eivät ole lähettäneetkään ehdotuksia, koska kyseessä on täsmällinen oikeudellinen asiakirja. Saan myös joka päivä kuulla – ja olen siitä Jumalalle hyvin kiitollinen – teidän halustanne olla uskollisia ja työskennellä yhdessä Opus Dein toteuttamiseksi näissä olosuhteissa.

Nyt kaikki nämä ehdotukset järjestetään osaksi aineistoa, jonka valmistelemme kongressin tutkittavaksi ja hyväksyttäväksi. Työskentelyn tulokset lähetetään sitten Pyhälle istuimelle.

Luotan rukouksiinne, jotta tämä työ saataisiin valmiiksi parhaalla mahdollisella tavalla.

Lähetän teille rakastavan siunaukseni tälle uudelle vuodelle,

Isänne

Fernando

Roomassa, 7. tammikuuta 2023