Pyhän Josemarían muistomessu Pyhän Henrikin kirkossa.

Isä Marco Pasinato vietti pyhän Josemarían muistomessun 26. kesäkuuta Pyhän Henrikin katedraalissa. Saarnan piti isä Oskari Juurikkala.

26. kesäkuuta vietettiin Pyhän Henrikin kirkossa pyhän Josemarían muistomessu. Messun vietti isä Marco Pasinato. Saarnan piti isä Oskari Juurikkala.

Käyttäen pohjana päivän lukukappaletta ensimmäisestä Mooseksen kirjasta (1. Moos. 12:1-9) isä Oskari puhui Abrahamin kutsumuksesta. Kun Jumala kutsui Abrahamin, kutsumukseen kuului kolme ominaispiirrettä: kutsu luopua omastaan ja seurata Jumalaa, luvattu maa ja äärettömän paljon jälkeläisiä sekä uusi identiteetti. Isä Oskari muistutti, että kasteen kautta myös jokainen meistä on saanut kutsun Jumalalta. Tämä on pyhän Josemarían ja Opus Dein sanoman ydin: jokainen kristitty, siellä missä hän on, saa Jumalalta kutsun pyhyyteen ja täydelliseen yhteyteen Jumalan kanssa. Pyhyys ei ole suurhahmojen etuoikeus, vaan jokaisen saavutettavissa, koska päätoimija ei ole jokainen meistä vaan Pyhä Henki. Se on kaikille yhtä lailla mahdotonta ja samaan aikaan mahdollista. Jos annamme Pyhän Hengen toimia - etenkin sakramenttien ja rukouksen kautta - jokainen voi kohdata Jeesuksen ja samastua häneen yhä syvemmin, isä Oskari muistutti.

Messuun osallistui noin 120 ihmistä. Pyhä Josemarían muistomessuja vietettiin eri puolilla maailmaa. Opus Dein prelaatti, mons. Fernando Ocáriz, vietti sen pyhän Eugenion kirkossa Roomassa. Saarnassa hän (saatavilla tässä englanniksi) muistutti, että niin kuin Pietarin ja muiden apostolien kohdalla, Jeesus haluaa toimia meidänkin kauttamme. Ainoa asia jota hän vaatii, on että annamme hänelle tilaa elämämme veneessä.