Prelaatin viesti (29. huhtikuuta 2020)

Toukokuun alkaessa isä Fernando Ocariz kutsuu meitä liittymään paavin rukouspyyntöihin ja turvautumaan uskolla Neitsyt Marian suojelukseen.

Rakkaani, varjelkoon Jeesus tyttäriäni ja poikiani puolestani!

Toukokuu on alkamaisillaan. Kirkko omistaa toukokuun perinteisesti Neitsyt Marialle. Hänen äidillisestä huolenpidostaan löydämme turvaa ja voimaa, jota tarvitsemme voidaksemme viedä Kristuksen lohdutuksen kaikille sitä tarvitseville. Kuinka sydämemme täyttyykään varmuudesta, kun pyhän Josemarian tavoin osoitamme Äidillemme tämän rukouksen: refugium nostrum et virtus. Turvamme ja voimamme – sitä hän on myös näissä erikoisissa oloissa, jotka koskettavat koko maailmaa.

Monissa maissa toukokuu alkaa siten, että joudumme pysymään kotona kykenemättä liikkumaan vapaasti. Se on tilaisuus vaalia mariaanista hartautta perhepiirissä, kuten rukoilemalla ruusukkoa yhdessä tai jopa tekemällä perinteisen toukokuun pyhiinvaelluksen. Vaikka emme voisikaan fyysisesti vierailla Marian pyhäköissä, voimme kuitenkin lähestyä niitä teknologian avulla ja kutsua mukaan perheenjäseniä, ystäviä ja tuttavia.

Pyydän erityisesti, että vieraillessanne Äitimme luona muistaisitte erityisesti paavi Franciscuksen rukouspyyntöjä, jotka hän välitti kirjeessään 25. huhtikuuta. Siinä hän kehotti meitä löytämään uudelleen ruusukon rukoilemisen kotona. Hän myös kutsui meitä jatkamaan rukoilemista pandemian päättymiseksi ja pyytämään Marian suojelusta eniten kärsiville.

Teitä suurella rakkaudella siunaten,

Isänne

Roomassa, 29. huhtikuuta 2020