Paavin rukous synodin valmistelemiseksi

Tulevan piispainsynodin aiheena on "Nuoret, usko ja kutsumus".​​ Synodin valmistelemiseksi paavi kannustaa meitä kaikkia rukoilemaan piispainsynodi puolesta. Artikkelissa on Franciscuksen laatima rukous sitä varten.

Paavi on ilmoittanut, että piispainsynodi kokoontuu lokakuussa 2018. Aiheena on "Nuoret, usko ja kutsumuksen löytäminen". Synodin valmistelemiseksi paavi kannustaa meitä kaikkia rukoilemaan Kristusta, jotta piispainsynodi kantaisi paljon hedelmiä. Sitä varten Franciscus on laatinut seuraavan rukouksen:

Herra Jeesus, matkatessaan kohti synodia, Kirkkosi kääntää huomionsa kaikkiin maailman nuoriin.

Rukoilemme, että he voisivat rohkeasti ottaa vastuun omasta elämästään, tavoitella elämän kauneimpia ja syvällisimpiä asioita, ja pitää sydämensä aina vapaana huolista.

Auta heitä viisaiden ja anteliaiden oppaiden saattamina vastaamaankutsuun, jonka sinä esität heistä jokaiselle, jotta he voisivat toteuttaa kunnollisen elämänsuunnitelman ja saavuttavat onnellisuuden.

Pidä heidän sydämensä avoimina suurille unelmille ja huolehtivaisina muiden hyvinvoinnista. Kuten opetuslapsi jota rakastit, seiskööt he Ristin juurella vastaanottaen Äitisi lahjana sinulta. Olkoot he ylösnousemuksesi todistajia ja tietoisia siitä, että olet heidän vierellänsä, kun he iloiten julistavat sinua Herrana.