Paavi Franciscuksen osanottoviesti prelaatin kuolemasta

Paavi Franciscus lähetti osanottoviestin piispa Javierin kuolemasta Opus Dein apulaisvikaarille

Paavi Franciscus ja mons. Javier Echevarría tapasivat viimeksi 7. marraskuuta 2016. Audienssin aikana piispa Javier kertoi matkastaan Suomeen ja Viroon.

Mons. Fernando Ocáriz Braña

Opus Dein apulaisvikaari

Rooma

Saatuani tietää surullisesta uutisesta Opus Dein prelaattipiisppa Javier Echevarría Rodríguezin menehtymisestä haluan lähettää Sinulle ja kaikille prelatuurin jäsenille syvimmän osanottoni. Samaan aikaan yhdyn teidän kiitosantoonne Jumalalle hänen (piispa Javierin) isänomaisesta ja anteliaasta esimerkistä hyvästä papista ja piispasta; niin kuin olivatkin pyhä Josemaría Escrivá ja autuas Álvaro del Portillo, joita hän seurasi tämän perheen johdossa antaen oman elämänsä Kirkon ja sielujen jatkuvaan palvelemiseen

Rukoilen Herraa tämän uskollisen palvelijansa puolesta pyytäen, että Hän ottaisi palvelijansa ikuiseen iloonsa. Rukoilen lempeästi mons. Echevarríalle äidillistä varjelusta Guadalupen Neitsyt Marialta, jonka juhlapäivänä hän antoi sielunsa Jumalalle.

Näillä sydämeni tunteilla, merkkinä uskosta ja toivosta Ylösnousseeseen Kristukseen lähetän teille kaikille lohduttavan apostollisen siunauksen.

Vatikaanissa, 13. joulukuuta 2016

Franciscus