Lakinainen, vaimo ja äiti

Begona ei ymärtänyt miksi Jumala antoi hänen veljensä vaipua koomaan. Käytyään muutoksen elämässään, hän toi uudistuneen uskonsa ja onnellisuuden monille ihmisille.

Muutama vuosi sitten 28 vuotias veljeni yhtäkkiä sairastui vakavasti. Hän oli yli kuukauden koomassa. Niinä pitkinä päivinä ajattelin että Jumalalla ei ole oikeutta kohdella häntä näin. Kapinoin ajatusta vastaan.

Siihen asti elämäni pyöri ystävien, työn ja perheen ympärillä. En ollut täysin tyytyväinen, tunsin kuitenkin jotain puuttuvan. Pidin itseäni käytännössä katolisena, mutta elin omalla tyylilläni.

Sairaalassa aloin rukoilla Mariaa. En muistanut ruusukon sanoja. Lausuin vain ensimmäisen salaisuuden ja rukoilin Isä meidän ja kymmenen Terve Mariaa ja Kunniaa. Sitten rukoilin toisen salaisuuden ja niin edelleen. Eräänä päivänä löysin itseni kirkon rippituolista. Aloin puhua papin kanssa. Olin muuttunut tullessani ulos. Sillä hetkellä elämän kääntyi 180 astetta.

Jumala halusi etsiä minut. Hän löysi minut ja tässä olen. Myöhemmin pyysin pääsyä OpusDeille supernumeraaliksi.

Olen lakinaisena Salamancassa, paikka josta pidän paljon. Olen naimisissa ja minulla on yksi lapsi. Siinä on maailmani. Tiedän elämälläni olevan tarkoituksen: rakastaa aviomiestäni ja lastani ja auttaa muita ihmisiä Jumalan luo.

Olen kysellyt itseltäni kuinka voisin auttaa muita olinpaikassani. Löysin vastauksen ihmisistä, jotka tapasin työssäni. Esimerkiksi Estrealla ja hänen aviomiehensä ovat rahattomia ja hän kärsii AIDS:sta. He ovat myös kodittomia. Löysin ystävieni kanssa heille sopivan paikan asua ja vähän tukea elää ihmisarvoisesti. Muistan kuinka Estrealla rukoili joka päivä Jeesusta elämääni -rukousta ja hänen ilonsa saada uudestaan pyhä Kommuunio vaikeiden vuosien jälkeen. 

“Monia hienoja asioita riippuu sinun ja Jumalan tahdosta” pyhä Josemaría sanoo kirjassaan Tie. Kuinka totta se onkaan! Meidän täytyy tehdä velvollisuutemme ja laittaa itsemme likoon. Tämä idea oli se lamppu, joka alkoi ohjata askeliani kotona, työssä ja jokapaikassa. Sen jälkeen kun aloin taistella Jumalan elämäni keskipisteeksi, olen ollut rauhallisempi ja iloisempi. Saavutan paljon enemmän. "Hullut" ideat tulevat puhuessani muille asiasta. Puhun kahvitauoilla ystävien kanssa, bussipysäkillä muiden äitien kanssa ja ihmisille työssä.

Yritän vakuuttaa jokaiselle lakitoimistooni tulevalle, että he saavat rohkaisua. Pyhä Josemarían mukaan Kristittyjen pitäisi olla “suonensisäinen ruisku yhteiskunnan verenkiertoon.” Lakinaisena en ainoastaan puolusta asiakkaitani ja ratkaise heidän ongelmiaan, mutta myös kuuntelen ja annan neuvoja sekä puhun Jumalasta. Kaikki tämä helpottaa pyhittämistäni ja tekee työstä mielekkään.

Pöytäni keskellä pidän pientä kuvaa Pyhästä Mariasta. Kerran asiakkaani lähtiessä hän kertoi minulle seuratessani häntä ovelle. “Olen helpottunut, koska sinulla on hyvä opas” -viitaten kuvaan. “Se auttaa ratkaisemaan ongelmani” Tämä antoi minulle mahdollisuuden puhua hänen kanssaan muistakin asioista. 

Toisena päivänä pari tuli hakemaan avioeroa. Heidän mukaan heillä oli ylipääsemättömiä ongelmia ja vihaa. Aloimme luomaan sopimusta elatusavusta, lastenhoidosta jne. Puhuttuamme useita päiviä kanssani, he päättivät aloittaa alusta uudestaan. Aviomies kysyi minulta “mutta etkö ole kiinnostunut meidän rahoistamme?” Aikaa on mennyt ja he ovat vieläkin yhdessä.

Puhun asiakkaitteni kanssa ripistä, pyhästä messusta, avioliitosta ja tämä ilman anteeksipyyntöä tai ihmispelkoa samalla luonnollisuudella kuin kommentoidessani säätä, politiikaa tai muita ajankohtaisia asioita. Tämä on johtanut uusiin ystävyyssuhteisiin. Muutamia kuukausia sitten pari tuli luokseni perintöasioissa. Puhuessamme yleisistä elämänasioista he kertoivat kaksikymmentä vuotta kestäneestä suhteestaan ja kahdesta kasvaneestaan lapsestaan. He kertoivat ovensa vieläkin naimattomia. Eilen he kutsuivat minut häihinsä. Kaikki tämä antoi minulle monta syytä kiittää Jumalaa joka päivä antaessaan mahdollisuuden olla instrumentti ihmisten keskellä.

Toinen aktiviteettini on moderoida radio-ohjelmaa juridisista asioista. Ohjelman tarkoitus on antaa kuuntelijoille tarkkaa tietoa ja tarjota ratkaisuja ongelmissa oleville. Lisäksi kirkastetaan juristien tehtävää olla asiakkaidensa apuna, eikä ainoastaan tulonlähde. Kaikki mahdolliset asiat tulevat esille: eutanaasia, avioliitto, naapureitten sopimukset ja vuokrat. Muutama päivä sitteen tuli kysymys abortista. Yksi kuuntelija paikallisti toimistoni ja toi minulle säkillisen tomaatteja puutarhastaan kiitoksena tavasta, jolla olin käsitellyt aihetta. Miten hyviltä ne maistuivatkaan!

Uusi elämäntyylini on vaikuttanut perheeseeni. Olemme oppineet työn, opiskelun tai kaiken merkityksen kasvaessamme Jumalan inhimillisiin hyveisiin. Ne ovat tärkeitä taivaaseen pääsyymme. Ymmärrämme kaiken olevan osa Jumalan suunnitelmaa.