Elämäkerta

Guadalupe Ortiz de Landázuri y Fernández de Heredia syntyi Madridissa 12. joulukuuta 1916 Guadalupen Neitsyt Marian juhlana.

Vuonna 1932 hän pääsi lukiosta ja aloitti kemianopinnot. Hän suoritti opintojansa loistavasti, vaikkakin Espanjan sisällissota keskeytti ne heinäkuussa 1936.

Vuonna 1941, kun Guadalupe oli saattanut opintonsa päätökseen, hän aloitti opettamistyön voidakseen tukea perheensä taloutta. Vuonna 1944 hän tutustui pyhään Josemaríaan, Opus Dein perustajaan, joka auttoi häntä ymmärtämään, että ammatillinen työ ja arkielämä ovat Kristuksen kohtaamisen paikkoja. Vähän aikaa tämän jälkeen hän Guadalupe pyysi pääsyä Opus Dein jäseneksi.

Tästä lähtien Guadalupe antoi itsensä ilman ehtoja Jumalan läheisyyden etsimiseen ja erilaisiin apostolisiin toimiin osallistumiseen. Näihin kuului kodinhoitotyö kahdessa suuressa koulussa Madridissa ja Bilbaossa. Täällä järjestettiin tunteja nuorten työläisten valmiuksien parantamiseksi. Hän otti vastuulleen myös erään opiskelijaresidenssin johdon Madridissa.

Hänen anteliaisuutensa, vahvuutensa ja ilonsa vuoksi perustaja kutsui hänet vuonna 1951 aloittamaan Opus Dein naisten apostolisen työn Meksikossa. 5. maaliskuuta hän lähti kohti uutta maataan. Siellä hän johti toista opiskelijaresidenssiä, jossa hän rohkaisi yliopisto-opiskelijoita laajentamaan inhimillistä ja kristillistä kasvatustaan ja käyttämään tietotaitoja muiden palvelemiseen. Samaan aikaan hän etsi yhteistyökumppaneita perheenäitien ja työssäkäyvien naisten joukosta. Heihin hän pyrki tartuttamaan hänen kristillistä uskoaan.

Vuonna 1956 Guadalupe siirtyi Roomaan, mutta vuotta myöhemmin hän palasi Espanjaan, koska häneltä oli löydetty vakava sydänvika. Hänet leikattiin ja hän parani, hän sai tohtorintutkinnon parhain arvosanoin ja jatkoi Opus Dein kasvatukseen ja ohjaukseen osallistumista. Loppuun asti Guadalupe heijasti sitä tahtoa, joka täytti hänen elämänsä: lähestyttää ystävyyden ja ilon esimerkillä Jumalaa niille, jotka häntä ympäröivät. 16. heinäkuuta 1975 Guadalupe kuoli Pamplonassa pyhyyden maineessa.